ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Proljetni salon

-Nekako ovih dana još više kasnim sa svim, pa i sa ovim postom koji je trebao biti objavljen još 21.05., ali je bio strpljiv i mirno čekao među skicama, jer gazdarica ovog bloga nije imala dovoljno vremena što je tipično za nju.

Dosta uvoda, Proljetni salon, što je to?
"Proljetni salon, s podnaslovom projekt vizualnog izražavanja, nosi snažan pečat svoga vremena. U 21. stoljeću svijet je odavno postao "globalno selo", ponajprije vizualno, i danas svatko može svoje mišljenje, kreativnost, talent iskazati putem web stranica, internetskih portala ili društvenih mreža. Bez ograničenja. Zato smo i mi, nakon što smo izazvali zanimanje javnosti "gerila" marketingom, postupili jednako. Umjesto pozivanja isključivo akademskih umjetnika ili studenata umjetnosti, odlučili smo, upravo ponajprije putem web stranica, internetskih portala i društvenih mreža, uputiti otvoreni poziv svim zainteresiranim građanima-bez ograničenja, bez obzira na dob i umjetničku i kulturološku naobrazbu - da nam pošalju svoje likovne radove. Nije čak bilo zadane teme niti bilo kakvih uputa, odredbi i pravila vezanih uz same radove i njihovu tehniku i vrijeme nastajanja izuzev zahtjeva da nisu smjeli biti ranije izlagani. Na taj način željeli smo, a na koncu uspjeli, dobiti raznovrsne i vrijedne osvrte kreativnih pojedinaca iz različitih generacija."


Organizacijski odbor Proljetnog salona 2013. 

-Proljetni salon nekad: wikipedia
-Link na njihovu fb stranicu: PS projekt-oživimo grad umjetnošću
Plakat proljetnog salona

Na natječaj je pristiglo ukupno 110 radova od 53 autora, a za izložbu je izabran 41 rad, među kojima i dvije moje fotografije "Strasti" i "Sanjarenje" (model: Marija Grubeša, MUA: Amfitrita Make Up-Ena Dujmović). S obzirom kako su radovi bili postavljeni na četiri lokacije, moje fotografije se moglo vidjeti u ulaznom hodniku dvorišta Rektorata. Radovi su se mogli pogledati od 21.05. do 24.05. u Osijeku na lokacijama koje su prikazane na plakatu (iznad), također možete vidjeti klikom na njega imena i ostalih izlagača. Htjela bih napomenuti još jednom kako ovaj salon nije bio izložba fotografskog tipa, već je dio njega veliki fond raznolikih umjetnika.


-A sad, malo fotkica izložbe i kataloga koji se nalazi pri dnu ovog posta!- 


-fotografije su nastale prošlog mjeseca, u njihovom stvaranju sudjelovala je i mlada make up artistica Ena Dujmović, na fb ju možete pronaći pod nazivom "Amfitrita Make Up"
Fotografije "Strast" i "Sanjarenje"
-Letak salona-




-Unutar letka salona bilo je ponešto riječi o svakom autoru-




P.S. Zahvala kolegici Gloriji Čuljak na brzoj dojavi o natječaju za ovaj salon!!!♥.. I da, u postu ispod vezanom za Case Study Competition 2013. sam dodala fotografije baš sa završne ceremonije, još samo videe! :*














Follow my blog with Bloglovin

4 komentara:

Ivana & Milan | Wedding

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...